viernes, 18 de noviembre de 2011

La Vanguardia i Júlia Otero, molestos per un acudit sobre catalans a Aída

El divendres dia 2 de novembre en un gag de la sèrie Aída (Telecinco) en el qual el personatge de Mauricio Colmenero deia que "seria mucho peor que un niño abandonado se lo quedase un catalan antes que cualquier indeseable" ha aixecat certa polèmica a Catalunya i molestat a mitjans com La Vanguardia i periodistes com Julia Otero.

"Els ximples fan hores extres", escrivia la periodista gallega en el seu compte personal de Twitter. "Són ganes de ficar el ditet", contestava poc després a un usuari.
Més tard, la periodista es va rendir després de que diversos dels seus seguidors li fessin veure que "el personatge parla així sempre. És una caricatura feixista que comporta una crítica en si mateix ".

Mentrestant, a La Vanguardia, la notícia es convertia en una de les més llegides. No obstant això, lluny de criticar Telecinco o als guionistes de la sèrie, com sembla que es pretenia, els usuaris van carregar contra el diari per no entendre el sentit de l'humor de la sèrie.
"Molta polèmica i susceptibilitat però a TV3 també es caricaturitza i es ridiculitza a diversos personatges, inclòs el Rei", escrivia un usuari del fòrum. "Un comentari fet per un personatge racista, homòfob, fatxa... No serà una crítica a l'extrema dreta anticatalanista per retratar a través d'aquest personatge?"

Aquesta 'polèmica' arriba només unes setmanes després que Onda Cero acomiadés i readmetés poc després a Pilar Rahola després que aquesta carregués contra Carlos Herrera i contra Antena 3, cadena a la qual va titular de "cazacatalanes". Llavors, Otero va dir acceptar l'acomiadament però no compartir-lo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario